BLAND DIG!

Kom og bland dig

11. februar og 4. marts 2021 inviterer Ungdomsbureauet til konferencen Bland dig! Metoder til unges samfundsengagement og demokratiske deltagelse i henholdsvis øst- og vestdanmark. Her vil vi bl.a. dele ud af de erfaringer, vi har gjort os med unge, demokrati og samfundsengagement siden 2013.

Med udgangspunkt i projekter og festivaler som Ungdommens Folkemøde, Akademiet for Samfundsengagerede Unge, Røst og Mangfoldigt Engagement, samt med mindst ligeså vigtige input fra en række andre ungdomsorganisationer og stærke videnspersoner på ungeområdet, vil vi på konferencen give dig inspiration og nye metoder til at gøre dine elever mere samfundsengagerede og til at tage del i demokratiet!

KONFERENCE ØST

INSP! i Roskilde
11. februar 2021
Køgevej 6, 4000 Roskilde

KONFERENCE VEST

Brandbjerg Højskole
4. marts 2021
Brandbjergvej 12, 7300 Jelling

Program

09.00-09.20: Ankomst,registrering og en kop morgenkaffe mm.

09.20-09.30: Velkomst v. Ungdomsbureauet

09.30-12.30 (inkl. pause): Oplæg, indspark og performances fra bl.a.

  • JONAS LIEBERKIND (Ungdoms- og demokratiforsker, DPU)
  • MAJA BØDTCHER-HANSEN (Rektor, Frederiksberg Gymnasium)
  • NIDDAL EL-JABRI (tidligere direktør, Mino DK)
  • THOMAS NEDERGAARD (Sognepræst i Aabenraa, tidligere Ukirke på Vesterbro i København)
  • UNGE ILDSJÆLE OG FRIVILLIGE, der engagerer sig i Ungdomsbureauets projekter, fx talere fra Røst, frivillige fra Ungdommens Folkemøde og Mangfoldigt Engagement, samt akademister fra Akademiet for Samfundsengagerede unge.

12.30-13.15: Frokost

13.15-15.30 (inkl. pause): Workshops i mindre hold. Vælg mellem emner såsom innovation og samfundsengagement, mangfoldighed og medborgerskab og unges egne ord og holdninger i samfundsfag. Læs mere om workshops og hvordan du melder dig til længere nede.

15.30-16.30: Fælles opsamling, WOW og afslutning på dagen.

OBS: Der er tale om et foreløbigt program, og vi tager forbehold for ændringer.

 

 

Tilmelding

KONFERENCE ØST

INSP! i Roskilde
11. februar 2021

Tilmeldingsfrist: 11. januar 2021

KONFERENCE VEST

Brandbjerg Højskole
4. marts 2021

Tilmeldingsfrist: 8. februar 2021

 

PS. Når du tilmelder dig konferencen 11. februar eller 4. marts, accepterer du samtidig, at vi sender dig en faktura med en betalingsfrist på 14 dage. Allerseneste betalingsfrist er henholdsvis 21. januar (INSP!, Roskilde) og 8. februar (Brandbjerg Højskole, Jelling) 

COVID-19: Forholdsregler & aflysningspolitik

Ungdomsbureauet følger naturligvis nøje udviklingen af COVID-19 smittetrykket i Danmark. I samarbejde med lokationerne vurderes det, hvilke tiltag og forholdsregler, der er nødvendige for at afvikle konferencedagene i begyndelsen af 2021. I tilfælde af negativ udvikling af Covid-19 situationen, beslutter Ungdomsbureauet senest 14 dage før afholdelse af konferencerne, hvorvidt det er nødvendigt at aflyse – i det tilfælde refunderes 50 % af billetprisen. 

 

Mere om workshops på konferencen

 

Eftermiddagsprogrammet står på fordybelse og workshops. Alle workshops på konferencen byder på konkrete øvelser og metoder, som du som samfundsfagslærer efterfølgende kan anvende direkte i din undervisning. Du får simpelthen et undervisningsmateriale med hjem fra konferencen. Du kan vælge imellem: 

 

Workshop 1: Innovation og ungeengagement

Hvordan kan engagerende og inspirerende undervisningsformer i samfundsfag være med til at styrke unges innovative kompetencer og ikke mindst deres stemme, magt og engagement i demokratiet? Kom til workshop med Ungdommens Folkemøde og Akademiet for Samfundsengagerede Unge og vær med til at undersøge, hvordan samfundsengagement blandt unge og innovation kan tænkes sammen i undervisningen.

 

Workshop 2: Mangfoldigt Engagement

Hvad vil det det sige at være en aktiv medborger? Og hvordan kan klasselokalet på nye og vedkommende måder være en katalysator for samfundsengagement? I en workshop med Mangfoldigt Engagement stiller vi skarpt på den demokratiske ulighed og apati, mange unge oplever. Kom og bliv klogere på et udvalg af metoder og teknikker, du kan bruge for at aktivere og motivere unge på ny.

 

 

Workshop 3: Unges egne ord

Hvordan kan unge bruge den personlige fortælling som afsæt for offentlige ytringer og lære at forstå sig selv som aktive demokratiske medborgere? Talerskolen Røst og Ungdomsbureauets De-bøger inviterer til en workshop om, hvordan man gennem den mundtlige tale og den selvbiografiske tekst kan arbejde med unges egne ord, ytringer og holdninger i samfundsfag.

 

 

Vælg din workshop

Du tilmelder dig en workshop i tilmeldingsblanketterne her:

Vil du høre mere om konferencen?

Kontakt projektmedarbejder Anna Vibe

+45 28 96 62 63
annavibe@ungdomsbureauet.dk