De Frafaldne (2. udg.)

De Frafaldne

I De Frafaldne fortæller 20 unge, hvordan det opleves at droppe ud af sin ungdomsuddannelse. Fortællingerne nuancerer uddannelsesdebatten, der ofte handler om dem, der klarer sig godt – dem med huen, fremtidsmulighederne og den gode historie.

Det er afgørende, at vi ikke kun lader dem, der færdiggør skrive historien; der gemmer sig et væld af indsigter blandt dem, som ikke klarer sig igennem ungdomsuddannelserne.

Fortællingerne kan både anspore beslutningstagere, der skal forme fremtidens uddannelsessystem, og vigtigst af alt illustrere, hvor menneskelig en livserfaring det er at omgøre et uddannelsesvalg som ung.

Om 2. udgave

Danmarks ­— ja, verdens — tilstand kalder på fornyet fokus på unge i uddannelse og i særlig grad dem, der falder fra.

De rekordhøje optag på uddannelse i 2020 er skabt af en mangel på alternativer som rejser, sociale sammenkomster og arbejde. Vi frygter, at manglen på alternativer fastholder unge i uddannelser, de ikke vil være på. Og vi frygter, at dem, der falder fra, ikke opfatter frafaldet som en kærkommen mulighed, men som ren og skær nedtur.

Bogens fortællinger, som er skrevet før corona, kan ikke hjælpe os af med vores bekymringer, men de kan få os til at reflektere og sætte den situation, vi befinder os i nu, i perspektiv. Det er lige netop dét, vi håber, de kan gøre for dig. Derfor udgiver vi De Frafaldne igen.

Forudbestil

Bogen forventes at udkomme i december 2020. Den udgives med støtte fra Lauritzen Fonden, og kan derfor uddeles GRATIS til enhver der ønsker den.

Du kan få fingrene i den ved at afhente på Ungdomsbureauets kontor på Slotsgade 2, 5. th 2200 København N eller få den leveret ved at følge linket herunder. 

Vil du vide mere om
De Frafaldne?

Hiv fat i projektleder
Markus Kleinbeck

Ring på +45 42 59 60 08
Skriv til markus@ungdomsbureauet.dk

Markus Kleinbeck, Projektleder