Job og praktik

Måske vi mangler dig?

Vi søger praktikanter

Vi søger tre praktikanter til foråret 2021. Er det mon noget for dig?

Søg senest 8. november 2020.

UNGDOMMENS FOLKEMØDE

Som praktikant på UFM er du med til at planlægge, udvikle og afvikle verdens største demokratifestival for unge.  

Læs mere

Om dine opgaver

Som UFM-praktikant hos Ungdomsbureauet kommer du til at tage del i udviklingen, planlægningen og formidlingen af verdens største demokratifestival for unge. Her kommer du til at arbejde med unge og demokrati, og vil blandt andet få erfaring med projektledelse samt organisering og afvikling af en stor festival.

Arbejdsopgaverne bag Ungdommens Folkemøde spænder vidt og bredt. Vi kan garantere, at du kommer i berøring med alt fra indhold på scenerne og fundraising til logistik og pladsdesign. Du vil i høj grad få medbestemmelse på de områder, du sidder med.

Om dig

Arbejdsopgaverne bag Ungdommens Folkemøde er mange og forskellige, så vi er først og fremmest interesserede i finde ud af, hvordan lige netop du kan bidrage til at skabe den fedeste festival. Men for alligevel at sætte lidt ord på, forestiller vi os at du:

  • Læser på en videregående uddannelse og gerne vil lade alle dine idéer, drømme og viden møde virkeligheden.
  • Er analytisk anlagt, men ikke bange for at kaste dig over praktiske opgaver.
  • Er nysgerrig og selvstændig, og vil prøve kræfter med de mange facetter af projektledelse: ex. eksterne møder, kommunikation, analyser, projektudvikling og -afvikling.

Sådan søger du

Send en mail med ”UFM” i emnefeltet til job@ungdomsbureauet.dk med dit CV og en ansøgning, hvor du fortæller os hvorfor vi passer til dig – og hvorfor du passer til os!

Vi skal modtage din ansøgning senest den 8. november 2020. Samtaler finder sted i uge 48 og 49. Opstart er 1. februar 2021.

Har du spørgsmål, kan du kontakte vicedirektør Katrine Damgaard på katrine@ungdomsbureauet.dk.

ASU og ME

Som praktikant på projekterne ASU og ME kommer du til at arbejde med projektledelse fra A-Z.

Læs mere

Om dine opgaver

Som praktikant på projekterne Akademiet for Samfundsengagerede Unge og Mangfoldigt Engagement kan du glæde dig til at prøve kræfter med projektledelse A-Z. Du vil blandt andet komme til at facilitere konferencer og workshops, og skulle fortælle omverdenen, hvad ME og ASU går ud på.

Akademiet for Samfundsengagerede Unge er et 2-årigt forløb, der giver unge i gymnasiet mulighed for at blive projektledere for deres egne projekter imens de får værktøjer og undervisning. Mangfoldigt Engagement skal skabe ny viden om unges samfundsengagement og livsvilkår.

Som en del af projektet skal vi blandt andet udgive fem nye bøger, hvor unge i udsatte positioner tager ordet og deler, hvordan det er at være ung i netop deres situation. Derudover afholder vi workshops, social labs og udarbejder analyser – og det er her du blandt andet kommer ind i billedet.

Om dig

  • Du er studerende på en videregående uddannelse og har lyst til at bruge din faglighed til at styrke samfundsengagement blandt danske unge.
  • Du er en skarp formidler og har mod på at lave SoMe, opdatere hjemmesider og hjælpe til med det redaktionelle arbejde i forbindelse med første bogudgivelse.
  • Du har meget gerne erfaring med at facilitere workshops og afholde konferencer. Men på det punkt ved vi også, at med vilje og lærelyst kommer du langt.
  • Vi byder på en stejl læringskurve, så sådan en er du selvfølgelig frisk på.

Sådan søger du

Send en mail med ”ME og ASU” i emnefeltet til job@ungdomsbureauet.dk med dit CV og en ansøgning, hvor du fortællers os hvorfor vi passer til dig – og du passer til os! Hvis du har særlige skills som eksempelvis photoshop eller arbejde med website, må du hellere end gerne nævne det i din ansøgning.

Vi skal modtage din ansøgning senest den 8. november 2020. Samtaler finder sted i uge 48 og 49. Opstart er 1. februar 2021.

Har du spørgsmål, kan du kontakte vicedirektør Katrine Damgaard på katrine@ungdomsbureauet.dk.

KOMMUNIKATION

Som kommunikationspraktikant er det dig der får projekterne ud at flyve på SoMe og web, så verden ved hvad vi laver.

Læs mere

Om dine opgaver

Du kommer til at arbejde med kommunikation og projektudvikling, så din opgave dels bliver at fortælle omverdenen om de projekter Ungdomsbureauet har gang i, og dels at være med til at udvikle nuværende og nye projekter.  Du får en central rolle i at medvirke til at få vores projekter og drømme ud i verden via SoMe, website, nyhedsbrev, podcast m.m.

Om dig

  • Du er studerende på en videregående uddannelse. Måske er du i gang med en kommunikationsuddannelse, men det er ikke altafgørende, så længe du har ordene i din magt, kan smede et SoMe-opslag sammen, og føler dig hjemme på sociale medier i rollen som kommunikatør.
  • Du kan lide at arbejde projektorienteret, og du er en god gammeldags ja-hat, der er klar på at sætte dine evner i spil, hvor der er brug for det.
  • Du vil bidrage med din viden og dine idéer i en lille organisation, hvor unge og demokrati står allerhøjest på dagsordenen.

Sådan søger du

Send en mail med ”Kommunikation” i emnefeltet til job@ungdomsbureauet.dk med dit CV og en ansøgning, hvor du fortæller os hvorfor vi passer til dig – og du passer til os! Hvis du har særlige skills som eksempelvis photoshop eller arbejde med website, må du hellere end gerne nævne det i din ansøgning.

Vi skal modtage din ansøgning senest den 8. november 2020. Samtaler finder sted i uge 48 og 49. Opstart er 1. februar 2021.

Har du spørgsmål, kan kontakte vicedirektør Katrine Damgaard på katrine@ungdomsbureauet.dk.

Kontoret kort fortalt

Vi holder til midt på Nørrebro i et ret dejligt kontor, hvis vi selv skal sige det. Og det skal vi jo.

Du kommer helt op i den tynde luft i vores tårn i Slotsgade, hvor vi har lir på væggene, helt almindelig kaffe på kanden og en fredagsbar med kulørte lamper og røgmaskiner. Kort og godt et energisk og hyggeligt miljø!

Hvad siger praktikanten?

Victoria Dahl Understrup
Projektmedarbejder

Victoria, forår 2020

Sidste forår 2019 brugte jeg min tid som frivillig på Ungdommens Folkemøde og fik for første gang nys om, hvad UB var for en størrelse. Jeg blev glad, begejstret og ville være med – som mere end bare frivillig. Jeg ville være med til at skabe et rum, hvor unge deler deres ideer, drømme, håb, forventninger, forestillinger og frustrationer. Og derfor blev jeg lun på tanken om praktik i Ungdomsbureauet.

Jeg er tilknyttet to teams: De-serien, hvor jeg leger redaktør på De Pengeløse, giver feedback og former formatet – både visuelt og skriftligt. Og Akademiet for Samfundsengagerede Unge, hvor jeg er kommunikationsansvarlig, laver visuelle film, poster på SoMe og prøver kræft med projektledelse på camps.   

På UB er der altid lidt lol. Det ser man helt synligt, når man træder ind på kontoret, hvor poloraidbilleder af ansatte og frivillige hænger på vægge og loft og lysstofrør i alle farver pryder rummene. 

Hvert mandagsmøde starter med en check-in, der kan være af meget forskellige art: “Hvor young er du på en skala fra LOUD til P2?” og “Hvad har du sagt YES til i weekenden?”. 

At inkorpore noget ‘lol’et er i ægte UB-ånd og skaber en god stemning blandt de ansatte.

Har du spørgsmål til mig og min praktikperiode, så fyr løs på victoria@ungdomsbureauet.dk

Hvis vi skal matche…

Er du engageret? Måske uimponeret? Eller grundig?

Det er vi. Vi forsøger i hvert fald på at være det i alt hvad vi foretager os. Hvis du kan se dig selv i det og har lyst til at være en del af os og vores vision om at medvirke til at skabe danmarkshistoriens mest samfundsengagerede generation af unge – ja, så er vi et godt match!

Her på siden lægger vi stillingsopslag op, når vi søger nye medarbejdere. Det gælder også praktikopslag. Forårspraktikanter søger vi som sagt lige nu i oktober, og efterårspraktikanter omkring april.

Job

Vi er godt besat i øjeblikket, men hvis du er lidt kæk og uimponeret, kan du jo sende en uopfordret ansøgning.

Det sker via en mail med emnefeltet “Job” til job@ungdomsbureauet.dk .

Har du spørgsmål?

Kontakt vicedirektør Katrine Damgaard