gør en forskel for unge uden uddannelse og arbejde: bliv skrivemakker i ungdomsbureauets bogprojekt

Op mod 50.000 unge flakker rundt i uddannelser uden rigtig at kunne gennemføre. Nogle har gjort det så længe, at de føler sig fastlåst i systemet blandt sagsbehandlere, vejledere og mange andre, som forsøger at få dig i arbejde eller ind på en uddannelse.

Denne brogede “gruppe” af unge har fået masser af omtale i den offentlige samtale de seneste år – typisk omtalt som “restgruppen” uden hensyntagen til, hvor stigmatiserende der er at blive omtalt på den måde. Det har det været kendetegnende for debatten, at unges egne ord ikke har været tydelige i den.

Det vil Ungdomsbureauet nu lave om på. Derfor indleder vi et bogprojekt, hvor omkring 20 unge, der hverken er i arbejde eller har gennemført en ungdomsuddannelse skal fortælle deres personlige historie og fremlægge deres holdninger til området.

Det er en svær opgave at fortælle sin egen historie. Og derfor har vi brug for din hjælp. Vil du være med?

Rollen som skrivemakker

Som skrivemakker er det din opgave at understøtte en ung uden uddannelse og arbejde i at skrive sin historie. Det er en krævende opgave, der rejser mange spørgsmål: Hvad er omdrejningspunktet i historien? Hvilke dele skal vælges til og fra og hvor starter og slutter historien?

Det er en den slags spørgsmål, som du og din forfatter vil stille hinanden i forløbet og som du skal hjælpe med at besvare.

Udover det er der selvfølgelig alle de relationelle spørgsmål, I skal stille hinanden, så I skaber et fortroligt rum, hvor forfatteren tør åbne sig op for dig.

Nogle skrivemakkere får til opgave at skrive teksten på vegne af forfatteren, mens andre i højere grad vil være en slags redaktører, sparringspartnere og moralsk support. Under alle omstændigheder lover vi, at forløbet vil give dig en masse skriveteknisk og relationel erfaring.

Sådan forløber projektet

I dagene efter ansøgningsdeadline læser vi ansøgninger og matcher forfattere og skrivemakkere baseret på din ansøgning, forfatterens ønsker og jeres respektive placering i landet.

Hvis du bliver matchet, bliver du inviteret med til intromøde, hvor du og de øvrige skrivemakkere vil blive klædt på til skrivearbejdet og møderne med din forfatter.

Herefter er det op til dig at aftale møder med din forfatter. Vi forventer, at I mødes ca. en gang om ugen fra midten af oktober til midten af december. Men I sidste ende er det op til jer, hvordan og hvor ofte I mødes.

Når I synes, at historien er ved at være klar, bliver den korrekturlæst, rettet af en redaktør, layoutet, illustreret og trykt. Så er den klar til at blive udgivet sammen med de andre unges historie til en kæmpe udgivelsesfest, hvor du og din forfatter er med som VIPs.

Bemærk, at din deltagelse i projektet er frivillig. Ungdomsbureauet dækker alle de penge, som du og din forfatter bruger undervejs. 

Det, du får ud af det og det, vi forventer af dig

Vi lover, at det bliver mega fedt at være med. Vi har tidligere udgivet bøger med skrivemakkere – ligesom i den her. De fortæller rigtig varmt om mødet med forfatteren, som har gjort dem klogere på en side af ungdomslivet, de ikke var bekendt med eller kendte omfanget af.

Andre fortæller hvor givende og udfordrende det er at skulle være med til at skrive en andens historie og hvordan det har rejst spørgsmål i dem om deres egen personlige historie. Derudover er der selvfølgelig også mange, der med rette synes, at det er cool at kunne skrive en bogudgivelse på cv’et.

Til gengæld forventer vi, at du er ca. mellem 15-30 år gammel og at du har erfaring med tekstproduktion. Det kan være, at du har gået på en relevant uddannelse såsom retorik, dansk, journalistik, forfatterskoler mm.

Hvis du er i tvivl, så send os en sms eller giv os et kald. Vi vil meget gerne snakke!

Kontakt Markus Kleinbeck
+45 21 48 95 82

Der er deadline for tilmelding søndag d. 23. oktober. 

Er du i tvivl om noget? Eller har du et spørgsmål? Så skriv eller ring til os! 

Kontakt Markus Kleinbeck
markus@ungdomsbureauet.dk
+45 21 48 95 82

Vil du vide mere om
projektet?

Hiv fat i projektleder
Markus Kleinbeck

Ring på +45 21 48 95 82
Skriv til markus@ungdomsbureauet.dk

Markus Kleinbeck, Projektleder