PRAKTIK PÅ UFM

Vil du være med til at skabe verdens største demokratifestival for unge?

Skal du være praktikant på Ungdommens Folkemøde?

Interesserer du dig for arbejdet med festivaler og større begivenheder, og ønsker du at kombinere det med din interesse for unge, demokrati og samfundsengagement? Vil du have erfaring med planlægning, afvikling og vidensindsamling på en festival, hvor sceneindslag, workshops og dialog er kernen i at styrke unges demokratiske selvtillid? Så har du nu mulighed for at blive en del af holdet bag Ungdommens Folkemøde.

Hver år samler Ungdommens Folkemøde op mod 30.000 unge deltager til en to-dage i demokratiets tegn. Festivalen har til formål at øge den demokratiske selvtillid blandt unge og skabe mere ungdomsmag.  
Vi startede tilbage i Søndermarken, og rykkede i 2018 til Valbyparken. På Ungdommens Folkemøde kan du opleve en væld af forskellige organisationer, civilsamfundsaktører, ungdomsorganisationer mm., når de indtager de forskellige tematelte omkring pladsen. Ungdommens Folkemøde sætter igen teltpløkkerne i Valbyparken, når vi åbner d. 6. - 7. september 2023. 

Som praktikant hos Ungdommens Folkemøde bliver du en del af et team på syv. Vi er alt fra retorikere til eventkoordinatorer, etnologistuderende og performance-designere. Vi er fordelt ud på forskellige ansvarsområder af festivalen, men samarbejder og sparrer hver dag på tværs. 

Hvem er du?

Vi leder efter praktikanter, som kan starte deres praktikperiode omkring den 1. august 2023. Måske studerer du på en uddannelse, der beskæftiger sig med events og begivenheder, kunst eller kultur, samfund og demokrati eller noget helt tredjemåske studerer du slet ikke. Det vigtigste er, at du har lyst til at lære mere om de forskellige faser ved tilrettelæggelse og udvikling af projekter og events.

Som praktikant vil du blandt andet være med til at: 

  • Afviklingsopgaver  
  • Planlægning og udførelse af interviews og vidensindsamlinger   
  • Skriveopgaver og analysearbejde   
  • Projektkoordinering og tilrettelæggelse af mindre events  

Derudover skal du også gerne kunne se dig selv i både praktiske opgaver på festivalpladsen og analyse- og skrivearbejde, når festivalen skal evalueres. Det er også en fordel, hvis du er nysgerrig og åben over for at løse mange forskelligartede opgaver i et team med mange projekter og bolde i luften og ikke mindst store visioner og drømme. 

Måske kan du se dig selv i alle opgaverne, måske kun i én? Vi forventer ikke, at du kan det hele, og vi former sammen med dig, hvordan din praktik kan blive den allerfedeste for lige netop dig! 

Måske er du studerende på en uddannelse, måske er du ikke. Det vigtigste er, at du er fantasifuld, tager ejerskab og har mod på at kaste dig ud i nye og lærerige opgaver – sammen med os. 

Vi tager højde for dit studie og er fleksible med at få dine arbejdstider til at gå op med dine praktikvilkår. 

Hvordan er kontoret?

Du kommer til at have din hverdag på Ungdomsbureauet, som ligger i Ungdommens Demokratihus i Kødbyen, København V. Her bliver du en del af et stærkt fællesskab, der tæller 30 medarbejdere, som alle laver forskellige samfundsengagerende projekter for unge. Kontoret og hverdagen afspejler balancen mellem ungdom og bureau og mellem nysgerrighed og professionalisme, som er en del af Ungdomsbureauets DNA og dagligdag. Det viser sig igennem f.eks. temafrokoster med toast og bobler, meme-kanaler på Teams, skemalagt fokus-tid og hæve-sænke borde. 

Sådan søger du

Har du nogle spørgsmål, kan du kontakte festivalleder, Anna Vibe Pedersen, på annavibe@ungdomsbureauet.dk

Du ansøger ved at sende CV og en motiveret ansøgning på max en A4-side om, hvorfor du vil være en del af Ungdommens Folkemøde til job@ungdomsbureauet.dk - skriv Praktikant hos UFM i emnefeltet.

Vi glæder os til at høre fra dig!