Vidensbank

Dyk ned i vores bøger, rapporter, metodologier m.m.

Vidensbank

Ungdomsbureauet bliver klogere og klogere for hver dag der går – og i løbet af vores seksårige levetid har vi fået samlet vores viden i en række rapporter, bøger, metodologier mv. Men hvad skal vi med al den viden, hvis ikke vi deler ud af den?

Vi har samlet det her, til rådighed for andre organisationer, interessenter og projektmagere, der ligesom os ønsker at bidrage til at skabe den mest samfundsengagerede ungdom i danmarkshistorien. På denne side finder du viden til enhver lejlighed; Hvordan engagerer man unge i kommunale tilbud? Hvornår oplever unge at de ikke trives godt? Hvordan i al verden skaber man en festival for unge? Uanset hvilke spørgsmål du har, kan blive klogere her. Hvis du gerne vil vide mere kan du altid kontakte os; måske vi kan sammen kan skabe mere viden om unge? 

De Frafaldne (2. udg.)
En samling af fortællinger om og af frafaldne unge fra det danske uddannelsessystem. 

Der er svigt, skuffelser, misbrug og vold, psykisk sårbarhed og kriminalitet. Men der er også 20 stærke unge, der hudløst ærligt fortæller om, hvordan det føles at droppe ud. 

De Pengepressede
En samling fortællinger af unge, der har oplevet at stå i økonomiske vanskeligheder.
De fortæller om forbrugs- og kviklån, spilafhængighed, hjemløshed, og dyr husleje. Men de gemmer også på dyrebare og værdifulde refleksioner om drømme, skam, forventninger og tabu. 

De Engagerede
En samling fortællinger om hvordan 27 uge fra 22 forskellige organisationer og initiativer engagerer den danske ungdom i forskellige samfundsaktiviteter og civilsamfundet.

De Flygtede
En udforskning af ungdomstilstanden, når du er flygtet fra dit hjemland og havner et helt andet sted i verden. 22 fortællinger skabt i samarbejde mellem flygtninge og skrivementorer. 

Undersøgelsen (Roskilde Festival 2019)
Med to udstoppede mårer og en ramme øl under armen mødtes vi med omkring 100 unge og fik vilde, dybe og sjove snakke, der alle sammen overrasker.  

Ung og Reduceret
I forbindelse med Ungdommens Folkemøde 2019 udarbejdede vi en undersøgelse af unges demokratiske selvtillid.

Unges bud på bedre trivsel
Vi tog til Region Syddanmark for at tale med unge fra 20 forskellige ungdomsuddannelser og produktionsskoler om trivsel – og hvordan vi skaber bedre trivsel.

Læs unges bud og bliv klogere på, hvordan du kan bidrage til bedre trivsel lige her 

Metodologi for unge-engagement og empowerment

Metodologi for ungeengagement og empowerment
Hvordan skaber man god ungeinddragelse og ungeinitiativer? I samarbejde med unge fra Sønderborg Kommune og Narvik Kommune i Norge har vi udarbejdet en metodologi – så du kan give dig i kast med at skabe god ungekultur.

Jeg drømmer om en tid…
På Roskilde Festival 2014 tog vi en bunke farverige notesbøger og uddelte dem til en gruppe af festivalens gæster – de udfyldte dem med drømme, visioner, frustrationer og håb. Det har vi samlet i et generationsportræt med en mundret titel, der rammer hovedet på sømmet. Læs bogen her. 

Røst
Ungdomsbureauets projekt Røst har på sin egen hjemmeside samlet en masse viden, som du kan bruge hvis du skal til at holde en tale, vil læse analyser af store taler eller på anden måde vil arbejde med taler privat eller i undervisningen.

www.røst.dk 

Vil du vide mere, eller har du spørgsmål?

Kontakt organisationsdirektør Christian Kirkegaard Bay

Ring på +45 29 85 84 21 
Skriv på christian@ungdomsbureauet.dk