PRAKTIK PÅ UB

Vil du være med til at få Ungdomsbureauets mange projekter endnu længere ud i verden? 

Ungdomsbureauet søger en praktikant til kommunikation! 

Ungdomsbureauet leder lige nu efter en kommunikationspraktikant til projektorienteret kommunikation i efterårssemesteret 2024. Måske skal det være dig? 

En stor del af Ungdomsbureauets arbejde er bygget op omkring vores projekter – og i dem gemmer sig mange historier, som vi gerne vil have ud og leve udenfor vores kontorpladser og computerskærme. Derfor er vi på udgik efter dig, der har lyst til at bruge dit efterår på forskellige former for projektorienteret kommunikation. Her er plads til at lufte dine idéer, dine drømme og dit engagement – og til at gøre din uddannelses kommunikationsteorier til praksis.

Det vil blive et efterår med fart på tværs af projekterne. Sensommeren sparkes i gang med Ungdommens Folkemøde i Valbyparken, efteråret står på bogudgivelse og gennem hele dit praktikforløb vil du komme med ud i hele landet, når vi afvikler workshops, undervisningsforløb og camps.  

Hvem er du?

Som kommunikationspraktikant vil du altså både være med til at udfolde projekterne og Ungdomsbureauets aktiviteter, men også være med ude for at dokumentere dem og følge dem til dørs. Vi søger derfor en person, der er glad for at samarbejde og har et kreativt hoved, der nyder at arbejde med formidling og fortællinger.  

Dine opgaver kan se ud på mange forskellige måder og defineres ud fra, hvem du er. Men vi søger en person, der går på en uddannelse, der er rettet mod kommunikation, formidling og produktion og er interesseret i at arbejde med f.eks. sociale medier, opsøgende pressearbejde, grafisk design eller video- og billedproduktion. Vi forventer ikke, at du kan det hele og tager højde for, at du som praktikant kan bidrage med noget helt unikt. Så opgavelisten udvikler sig alt efter, hvad du drømmer om. 

Du vil komme til at arbejde tæt sammen med Ungdomsbureauets kommunikationsmedarbejder, men vil i perioder også være tilknyttet forskellige projekter. På den måde kommer du til at få et nært samarbejde med alle Ungdomsbureauets projekter og projektledere – og er med til at rammesætte, hvordan vi formilder erfaring, viden og unges ytringer.   

Praktikstillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling, men der er plads til at have undervisning, opgaver og eksamener ved siden af. Vi tager højde for dit studie og er fleksible med at få dine arbejdstider til at gå op med dine praktikvilkår.   

I Ungdomsbureauet gør vi os umage for at skabe et mangfoldigt arbejdsmiljø, der er trygt for alle at være en del af. Vi opfordrer alle med interesse i stillingen om at søge, uanset hvem de er. 

Hvordan er kontoret?

Ungdomsbureauet er en nonprofitorganisation, der arbejder for, at alle unge bliver en naturlig del af beslutninger, der påvirker deres liv. Vi tæller 25 medarbejdere, som alle laver forskellige samfundsengagerende projekter for unge – og så holder vi til i Kødbyen i København som del af Ungdommens Demokratihus, hvor vi bebor førstesalen.

I stil med resten af huset forsøger vi det bedste vi kan at styrke danske unges demokratiske selvtillid – et smukt match, synes vi. Men den slags mission kræver god energi, så for at give tilværelsen kulør, har vi lysstofrør og farverige plakater på væggene, og vores kaffemaskine er den tro væbner gennem dagen. Kort og godt; et energisk og hyggeligt miljø! 

Sådan søger du

Har du nogen spørgsmål, kan du sende dem til job@ungdomsbureauet.dk 

Du ansøger ved at sende CV og en motiveret ansøgning på max en A4-side
til job@ungdomsbureauet.dk– skriv kommunikationspraktikant i emnefeltet.

Ansøgningsfristen er fredag den 11. april, og vi forventer at holde samtaler uge 16

Vi glæder os til at høre fra dig!