PRAKTIK I RØST 

Vær med til at give unge modet til at tage ordet

Skal du være praktikant på Talerskolen Røst?

Drømmer du om at give unge modet til at tage ordet? Og er du interesseret i formidling og mundtlig retorik? Talerskolen Røst er i en rivende udvikling med vokseværk og nye projekter, og vi søger en idérig, engageret og nysgerrig praktikant til efteråret 2023 til at tage del i udviklingen.

Røst er en talerskole, hvor vi med afsæt i retorikkens idealer og redskaber arbejder for at styrke unges retoriske og demokratiske selvtillid. I løbet af året laver vi forskellige projekter, talerskoleforløb, store og små workshop og live-events, der alle kredser om at styrke unge i at tage ordet ved at skrive og holde taler. 

Vi er en lille, men ambitiøs organisation, og vi sigter gerne højt for at fremme unges deltagelse i den offentlige samtale efter devisen ingen scene er for stor, og ingen stemme er for lille. Vi har tidligere indtaget talerstole i Operaen, Fælledparken, Færøerne, Grønland og Arena på Roskilde Festival. Røst har eksisteret siden 2016 og er drevet i et tæt parløb mellem Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet. 

Hvem er du?

Vi leder efter praktikanter, som kan starte deres praktikperiode omkring den 1. august 2023. Vi forestiller os, at du læser retorik eller en anden formidlingsuddannelse – men det vigtigste er, at du er nysgerrig på at arbejde med at give unge modet til at tage ordet. 

Som praktikant vil du blandt andet være med til at: 

  • Planlægge og afvikle arrangementer og projekter med unge talere
  • Bidrage til udviklingen af talerskoleforløb
  • Deltage i og afholde workshops
  • Arbejde med vores kommunikation på vores hjemmeside og sociale medier

Måske kan du se dig selv i alle opgaverne, måske kun i én? Vi forventer ikke, at du kan det hele, og vi former sammen med dig, hvordan din praktik kan blive den allerfedeste for lige netop dig! 

Måske er du studerende på en uddannelse, måske er du ikke. Det vigtigste er, at du er fantasifuld, tager ejerskab og har mod på at kaste dig ud i nye og lærerige opgaver – sammen med os. 

Vi tager højde for dit studie og er fleksible med at få dine arbejdstider til at gå op med dine praktikvilkår. 

Hvordan er kontoret?

Du kommer til at have din hverdag på Ungdomsbureauet, som ligger i Ungdommens Demokratihus i Kødbyen, København V. Her bliver du en del af et stærkt fællesskab, der tæller 30 medarbejdere, som alle laver forskellige samfundsengagerende projekter for unge. Kontoret og hverdagen afspejler balancen mellem ungdom og bureau og mellem nysgerrighed og professionalisme, som er en del af Ungdomsbureauets DNA og dagligdag. Det viser sig igennem f.eks. temafrokoster med toast og bobler, meme-kanaler på Teams, skemalagt fokus-tid og hæve-sænke borde. 

Sådan søger du

Har du nogle spørgsmål, kan du kontakte vores nuværende Røst-praktikant, Mads Strange, på mads@ungdomsbureauet.dk

Du ansøger ved at sende CV og en motiveret ansøgning på max en A4-side om, hvorfor du vil være en del af Røst til job@ungdomsbureauet.dk – skriv Praktikant hos Røsti emnefeltet.

Vi glæder os til at høre fra dig!