De-serien søger unge med ensomhedserfaringer, som vil fortælle deres historie i en bog.

WOW TAK! Tilmeldingsfristen er nået og vi har simpelthen modtaget historisk mange ansøgninger til både forfatter- og skrivemakker-rollen.

Hvis du er nysgerrig på projektet og vil følge processen, så følg os på Instagram på @de_serien.

Vi får også snart vores egen hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Vi glæder os helt vildt til at udgive De Ensomme til efteråret!

Kærlig hilsen projektteamet på De-serien <3

Hej! Hvor er vi bare glade for, at du er havnet på vores hjemmeside og overvejer at blive forfatter på De Ensomme. Vi håber at denne side kan gøre dig lidt klogere på projektet, og at du får lyst til at tilmelde dig som forfatter.

Vi leder nemlig efter unge ligesom dig, der har oplevet ensomhed på egen krop, og som har lyst til at fortælle deres historie i en bog.

Måske er der nogle af de her ting, du kan genkende dig selv i?

  • Du er blevet udelukket fra fællesskabet, fordi du er anderledes eller ser anderledes ud
  • Du har oplevet ensomhed på grund af normer og forventninger til dit køn eller seksualitet
  • Du har følt ensomhed på grund af oplevelser med kulturforskelle eller racisme
  • Du har oplevet, at din ensomhed var et problem, du selv skulle løse
  • Du har været langvarig ensom

Hvis du kan det, og samtidig har lyst til at fortælle om det i en bog, der skal gøre en forskel for tusindvis af unge, der kender til ensomhed, så har du chancen nu!

De-serien har nemlig brug for dig, der har oplevet langvarig ensomhed på egen krop og som vil fortælle sin historie. Vil du være med?

Sådan forløber projektet

Meningen med projektet er, at du skal fortælle din personlige historie i en bog. For at det kan lade sig gøre, skal du finde ud af, hvad du gerne vil fortælle og få det skrevet ned. Men det skal du selvfølgelig ikke gøre alene.

For at du bedst kan få et indblik i forløbet, så har vi delt det op i 6 steps:

Step 1: Du har tilmeldt dig projektet, og vi går i gang med at finde dig en skrivemakker, som er mega god til at skrive. Din skrivemakker vil hjælpe dig med at finde ud af, hvad du gerne vil fortælle. Din skrivemakker bliver matchet med dig ud fra dine ønsker og din placering i landet.

Step 2: Nu er du blevet matchet med din skrivemakker, og du bliver inviteret med til introdagen lørdag d. 2. marts. Her møder du din skrivemakker og de andre forfattere i projektet og får en masse vigtig info om hele processen.

Step 3: Efter introdagen starter skriveprocessen, som varer ca. 2-3 måneder. I den første måned mødes du med din skrivemakker ca. en gang om ugen dér, hvor det passer dig, for at snakke og skrive.

Step 4: Når du synes, at historien er ved at være klar, starter redaktionsfasen. Her får du feedback af en ung redaktør, teksten bliver korrekturlæst, layoutet, illustreret og trykt. Alt sammen i tæt dialog med dig.

Step 5: Nu har du faktisk skrevet en bog, og det skal fejres! I oktober holder vi en kæmpe udgivelsesfest, hvor du, sammen med de andre unge forfattere, selvfølgelig er med som VIPs.

Step 6: Så er din rolle i projektet i princippet slut. Men hvis du fortsat vil være med til at brede fortællingerne ud, så har du mulighed for at blive en del af et mega fedt frivillignetværk, af andre unge, der også har udgivet deres fortællinger i De-serien.

Vi lover, at det bliver mega fedt at være med. Vi har tidligere udgivet bøger med unge – ligesom i den her. Og de har fortalt, hvor fedt det var at møde andre unge, der har oplevet det samme som dem selv. Hvor givende det var at fortælle sin historie til andre og hvor cool det er at kunne skrive “forfatter” på cv’et.

Til gengæld forventer vi, at du er ca. mellem 15-30 år gammel, at du har oplevet ensomhed i en længere periode og har lyst til at fortælle din historie.

Du bestemmer selv, hvad du gerne vil fortælle. Hvis der er noget, du ikke har lyst til at fortælle om, kan du lade være. Ellers kan du vælge at være anonym. Det skal i hvert fald ikke være det, der holder dig tilbage fra at være med.

Vi kan desværre kun tilbyde en plads i projektet til 25 forfattere. Vi giver derfor besked om du er med, når vi har fundet de helt rigtige match af forfattere og skrivemakkere.

Hvis du er i tvivl om du passer ind, så send os en sms eller giv os et kald. Vi vil meget gerne snakke!

Kontakt Markus Kleinbeck
markus@ungdomsbureauet.dk
+45 21 48 95 82

Eller Nina Mac
nina@ungdomsbureauet.dk
+45 28 72 31 00

Der er deadline for tilmelding søndag d. 18. februar.

Introdag er lørdag d. 2. marts.

Passer jeg ind i projektet? Hvad hvis jeg ikke kan være med til introdagen? Kan jeg godt være anonym?

Du har sikkert tusindvis af spørgsmål. Og vi vil mega gerne besvare dem! Så skriv eller ring til os lige her. 

Kontakt Markus Kleinbeck
markus@ungdomsbureauet.dk
+45 21 48 95 82

Eller Nina Mac
nina@ungdomsbureauet.dk
+45 28 72 31 00