De-serien søger kreative unge med kompetencer i at lave illustrationer

 

Tak for alle jeres ansøgninger! Vi har fået mange flere end hvad vi har regnet med, og det er derfor ikke muligt at ansøge længere.

Alle der har sendt en ansøgning afsted vil modtage svar enten torsdag d. 18. eller mandag d. 22.

Er du et ungt, kreativt og visuelt menneske? Kunne du tænke dig at bruge din kreativitet til at gøre en forskel for unge, der oplever ensomhed?  

Så kan du ansøge om at blive frivillig illustrator i De-seriens næste bogudgivelse, De Ensomme, hvor unge med ensomhedserfaringer fortæller deres personlige historie.  

Bogen vil bestå af ca. 25 historier og hver historie skal prydes med en illustration – som vi håber, at du vil hjælpe med at producere!

Hvad er De-serien?

De-serien er en bogserie, hvor unge underrepræsenterede stemmer får mulighed for at udgive deres personlige fortælling i en bog. Vi har blandt andet før udgivet bøger med unge uden job og uddannelse, unge hjemløse og unge med kroniske sygdomme.

Denne gang skal vi udgive De Ensomme, hvor 25 unge forfattere, der alle har oplevet ensomhed, skal skrive og udgive deres fortælling med hjælp fra deres skrivemakkere.

Bøgerne består derfor af 25 fortællinger, der hver især har en illustration som “forside”. Det er 2-3 af dem, som du kommer til at producere!

Hvad er rammen for rollen som illustrator?

 • Obligatorisk uddannelsesaften online d. 24. april fra kl. 19-21.
 • Illustrationsfasen varer i 5 uger og ligger fra d. 29. april til 9. juni.
 • Man bliver illustrator for ca. 2-3 skrivepar.  
 • Hvert skrivepar får tilbud om et indledende inspirationsmøde og et opfølgende feedbackmøde på det, illustratoren producerer. Det vil sige, at man som illustrator skal forvente mellem 4-6 møder i perioden, af ca. 1 times varighed. 
 • Foruden møderne skal der afsættes tid til produktion. Produktionstiden vil afvige fra par til par afhængigt af detaljegraden i deres ønsker til illustrationen.  

Hvem er du?

 • Du er ung, ca. mellem 15-30 år.
 • Du kan deltage til uddannelsesaften online d. 24. april fra kl. 19-21.
 • Du er en dygtig illustrator, som har relevant erfaring med at producere illustrationer, enten i forbindelse med uddannelse, arbejde eller blot på hobby-niveau.
 • Du er god til at fortolke en personlig fortælling og omsætte den til noget visuelt.
 • Du har en portfolio med egne værker/kreationer.

Hvad kan vi tilbyde dig?

 • Mulighed for kreditering, så arbejdet kan bruges i portfolio og CV.
 • Kreativ frihed til at sætte eget præg på illustrationerne.
 • Mulighed for at indgå i vores frivillignetværk af unge, der alle har været med til at udgive bøger i De-serien.
 • Sparring med en professionel illustrator.
 • Være med til at gøre en forskel for unge med ensomhedserfaringer.
 • Få udgivet dine illustrationer i en bog.

 

Sådan forløber projektet

I øjeblikket er vores 25 skrivepar, som består af forfattere og skrivemakkere, i fuld gang med at lave de første udkast til deres tekster.

Hvis du bliver udvalgt og matchet med ca. 3 skrivepar, så skal du deltage på den obligatoriske uddannelsesaften online d. 24. april fra kl. 19-21, hvor du bliver klædt på til rollen som illustrator, af en professionel illustrator, som også vil være til rådighed for sparring igennem hele forløbet.

Herefter er du klar til at have de første indledede møder med dine skrivepar, hvor du hører forfatternes historie og hvad de har lagt vægt på. Ud fra det forfatterne fortæller dig, producerer du illustrationerne til bogen. Mod slutningen af processen, mødes du igen med skriveparrene, hvor de giver feedback, hvis der er noget der skal ændres. Den 9. juni er der deadline på illustrationerne, og så gøres dine flotte illustrationer klar til at blive layoutet og trykt.

Til november udgiver vi De Ensomme med en stor udgivelsesfest. Her er du og de andre, der har været med til at producere og udgive bogen, inviteret med som VIPs.

Er der mulighed for at møde alle i projektet?

Alle forfattere og skrivemakkere i De Ensomme mødes lørdag d. 27. april i Union i København for at bliver klædt på til redaktions- og illustrationsfasen. Her har du mulighed for at møde de skrivepar, som du er illustrator for, lære dem at kende og sammen lægge en plan for det videre forløb. Du kan også møde de andre illustratorer i projektet. Vi håber, at du kan deltage her, men det er ikke et krav for at blive illustrator.

Hvis du er i tvivl om du passer ind, så send os en sms, skriv en mail eller giv os et kald. Vi vil meget gerne snakke!

Kontakt Emilie Thygesen
emilie@ungdomsbureauet.dk
+45 60 69 02 77

Er du i tvivl om du passer ind i projektet eller har du spørgsmål til projektet?

Vi vil mega gerne besvare alle dine spørgsmål! Så skriv eller ring til Emilie. 

Kontakt Emilie Thygesen
emilie@ungdomsbureauet.dk
+45 60 69 02 77