vi søger frivillige til vores næste bog. den skal handle om at være ung uden uddannelse og arbejde. vil du være med?

I mange år har man interesseret sig for én gruppe af unge: restgruppen. De ca. 50.000 unge, der hverken har uddannelse eller er i arbejde. 

Debatten er fuld af gode intentioner, men bærer præg af, at det sjældent er unge selv, der udtrykker sig i den. På Ungdomsbureauet har vi spurgt os selv, hvad de her unge i “restgruppen” egentlig selv mener og hvilke fortællinger, der gemmer sig bag den stigmatiserende betegnelse.

For at få svar på de spørgsmål, har vi sat os for at udgive en bog, så unge selv kan fortælle baggrunden for, hvorfor de ikke er i arbejde eller er uden uddannelse. Vil du være med?

Du kan være med på to forskellige måder: som forfatter eller skrivemakker. Læs mere om de to roller nedenfor.

forfatter

Som forfatter er det din historie, der fortælles i bogen. Den kommer til at stå side om side med 20 andre unges historier. På den måde bliver I én samlet stemme med en masse forskellige nuancer. Stærkt, ik’?

Du skriver din historie sammen med en skrivemakker, som vi finder til dig. Derfor kræver det ingen skrivefærdighed at være med. Kom lige som du er.

Men der er selvfølgelig et par ting, du skal leve op til, for at blive forfatter i projektet. Den kan du læse mere om ved at klikke på knappen nedenunder. Til gengæld lover vi, at du kommer til at gøre en forskel for unge ligesom dig – og så er det da ret sejt at kunne skrive “forfatter” på cv’et bagefter.

skrivemakker

Som skrivemakker er det din opgave at understøtte en ung uden uddannelse/arbejde i at skrive sin historie. 

Det kræver selvfølgelig noget skriveerfaring – eller lidt erfaring med at give feedback, hvis forfatteren gerne selv vil skrive historien. 

Processen er virkelig givende: skrivemakkere fra tidligere bøger har lagt vægt på, hvor stærkt det er at blive “lukket ind” i en andens liv på denne måde og hvor krævende, dilemmafyldt og spændende det er at støtte forfatterens formidling af sin historie. 

Læs mere om rollen som skrivemakker her. 

om bogen

Bogen, der har arbejdstitlen “De Resterende”, vil blive trykt i 3000 eksemplarer og uddelt bredt blandt i befolkningen. Den udgives med støtte fra Lauritzen Fonden og forventes at udkomme i foråret 2023. 

Den bliver  en del af Ungdomsbureauets bogserie De-serien. Hver bog i serien tager fat i en aktuel ungdomstematik, og giver ordet til underrepræsenterede og stigmatiserede unge.

Formålet er at oplyse om, hvordan det er at være ung i den livssituation, som forfatterne beskriver, og at skabe større repræsentation i den offentlige debat om de emner, der vedrører unge selv.

Af andre bøger i De-serien kan nævnes De Hjemløse, De Pengepressede, De Anbragte, De Kronisk Syge, De Flygtede og De Frafaldne. Læs mere om De-serien og vores andre udgivelser på knappen herunder.

Vil du vide mere?

Hiv fat i projektleder
Markus Kleinbeck

Ring på +45 21 48 95 82
Skriv til markus@ungdomsbureauet.dk

Markus Kleinbeck, Projektleder