De Resterende

I Danmark er der ca. 45.000 unge, som hverken er i job eller uddannelse ved deres 25. fødselsdag. Fra tid til anden kan man høre dem omtalt i rapporter og medier som “restgruppen” – en statistisk betegnelse, som har til hensigt at generalisere problemet, men som virker stigmatiserende på de unge, som omtales.

I De Resterende – Fortællinger af unge uden job eller uddannelse er der ingen unge, der omtales. Derimod tager de selv ordet og fortæller frit, hvordan de oplever at være uden for uddannelse og arbejde.

Historierne tager os med ind i et uddannelses- og arbejdsmarkedssystem, som har svært ved at rumme bogens forfattere. Men historierne viser også, at vi må tænke udover uddannelses- og beskæftigelsespolitik, hvis vi vil have flere unge i job og uddannelse.

Bestil De Resterende

Du kan bestille De Resterende her – og du vælger selv, hvor mange du vil have tilsendt. Du skal betale for forsendelsesomkostninger, men til gengæld er selve bogen gratis.

Hvis du helt vil slippe for at hive dankortet op af lommen, kan du hente bogen på Ungdomsbureauets kontor i slagtehusgade 10A, 1715 København V. Vi har altid kaffe på kanden!

God læselyst!

De Resterende er en del af Ungdomsbureauets bogserie De-serien. Hver bog i serien tager fat i en aktuel ungdomstematik, og giver ordet til underrepræsenterede og stigmatiserede unge.

Formålet er at oplyse om, hvordan det er at være ung i den livssituation, som forfatterne beskriver, og at skabe større repræsentation i den offentlige debat om de emner, der vedrører unge selv.

Af andre bøger i De-serien kan nævnes De Pengepressede, De Anbragte, De Kronisk Syge, De Flygtede, De Hjemløse og De Frafaldne.

Læs mere om De-serien og vores andre udgivelser på knappen herunder.

Vil du vide mere?

Hiv fat i projektleder
Markus Kleinbeck

Ring på +45 21 48 95 82
Skriv til markus@ungdomsbureauet.dk

Markus Kleinbeck, Projektleder