PODCAST

Projektleder:
Anna Vibe Pedersen

Finansieret af:
24syv

Projektetperiode:
​2019-2023

Podcasts og faste programmer

Lydunivers formed og af unge.

I Ungdomsbureauets levetid har vi eksisteret og engageret på skrift, i tale og især ude blandt mennesker hvor vi har det allerbedst. Men i sommeren 2019 tog vi skridtet ind i en helt ny verden, da vi blev en del af partnerkredsen i Radio Loud, nu 24syv, og dermed tilføjede en ekstra engagementsplatform.

Siden da har vi lavet en række forskellige programmer og podcasts. Dem kan du høre nedenfor!

Lyt til vores programmer

Ungdomsmagt

Samtaler med kronisk syge unge

Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu.

Aktivist og filosof Esther Kjeldahl vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den. Og hvorfor den er god at have. Esther får gæster i studiet, der enten har magt eller ved, hvordan hun kan opnå mere af den.

Vært: Esther Kjeldahl

De Kronisk Syge

Samtaler med kronisk syge unge

Sygdom = ungdom. Nej, vel? Ungdom forbindes med fester, uddannelse, venner og spontanitet, ikke hospitaler, medicin og smerter. Så hvordan er du ung, når du samtidig skal forholde dig til en sygdom, der måske aldrig forsvinder?

I podcasten ”De Kronisk Syge” nuancerer vi billedet af, hvordan det er at være ung med en kronisk sygdom. Sammen med forfattere fra den helt nye bog med samme titel dykker vi ned i deres virkelighed. En virkelighed, hvor de skal balancere det at være ung og syg og samtidig skabe deres egen identitet i en verden, der ikke altid forstår.

Vært: Kaya Anna Hertz

Aktion

Programmet hvor vi udforsker vejen fra holdning til handling.

Hvordan går man fra at have en holdning til at sætte handling bag sine ord og sætte et projekt i verden? I programmet Aktion undersøger vi hvilke holdninger, frustrationer og oplevelser, der giver handlekraft og mod til at starte et projekt. Vi skal høre fortællinger fra unge ildsjæle, der har taget initiativ til at starte et projekt, der skal gøre en forskel i verden. Som lytter bliver du taget med helt ind i maskinrummet, og sammen graver vi ned i hvad der skal til for at skabe forandring.

Lyt til Aktion her eller hvor du hører din podcast!

Den Brogede Vej

Programmet hvor vi vender karrierevejen på hovedet.

Et portrætprogram hvor vi gør op med forestillingerne om den perfekte karrierevej og lader gæsten fortælle den ærlige version. For ingen er perfekt, og ingen livsvej er lige. Heller ikke selvom CV’et ser sådan ud.

Lyt med, når vi bryder med perfektionsidealet og viser at karriere kan være mange ting, og at vejen gennem livet næsten altid er en broget affære.

Lyt til Den Brogede Vej her eller hvor du hører din podcast!

Status

Din guide til debatten i 2021

Overalt synes alle at have en holdning eller noget på hjertet. Men hvordan ved man egentlig, at man har en holdning til det som sker? Og hvad var det egentligt der skete?

Det er dét vi i STATUS forsøger at forstå. Vi gør med andre ord STATUS på den debat – der var – og som kommer til at forme det, der kommer.

Taletid

Bliv klædt på til at holde taler!

Taler er vigtige og har et stort potentiale, men det kan være svært at vide, hvordan man gør sig klar til talerstolen. Hvad skal jeg sige, hvordan skal det siges, og hvorfor bliver jeg så nervøs?

I Ungdomsbureauets podcast ’Taletid’ tager værterne Martin Fehr Therkildsen og Louise Fischer-Nielsen lytteren med gennem en række forskellige dele af talekunsten; publikum, argumentation, sprog, improvisation, krop og stemme.

Til hvert program er der besøg af en ung stemme, der har erfaring med at holde taler samt en ekspert, som hjælper med at udfolde programmets tema.

Formålet er at få flere lyttere til at holde taler. For taler er vigtige. Både for den, der holder talen og dem, der lytter – ja, faktisk hele samfundet.

Vil du høre mere om vores arbejde med 24syv?

Kontakt projektleder Anna Vibe Pedersen

+45 28 96 62 63
annavibe@ungdomsbureauet.dk