PODCAST

Projektleder:
Gunvor Tarp Barkholt

Finansieret af:
24syv

Projektetperiode:
​2019-2023

Podcasts og faste programmer

Lydunivers formed og af unge.

I Ungdomsbureauets levetid har vi eksisteret og engageret på skrift, i tale og især ude blandt mennesker hvor vi har det allerbedst. Men i sommeren 2019 tog vi skridtet ind i en helt ny verden, da vi blev en del af partnerkredsen i Radio Loud, nu 24syv, og dermed tilføjede en ekstra engagementsplatform.

Siden da har vi lavet en række forskellige programmer og podcasts. Dem kan du høre nedenfor!

Lyt til vores programmer

En Ad Gangen

“Den demokratiske selvtillid blandt unge daler.” ”Unge mistrives.” ”Unge bruger alt for lang tid på sociale medier og bekymrer sig alt for meget.”

Der bliver talt meget om os. Os unge. Men hvornår bliver der talt med os?

I denne programserie deler unge deres perspektiver på samfundet. For hvilket samfund drømmer vi om? Og hvordan kommer vi derhen? Med andre ord ser vi nærmere på unges udfordringer og muligheder – en ad gangen.

Vært: Gunvor Tarp Barkholt

Ungdomsmagt

Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu.

Aktivist og filosof Esther Kjeldahl vil i første sæson i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den. Og hvorfor den er god at have. Esther får gæster i studiet, der enten har magt eller ved, hvordan hun kan opnå mere af den.

I programmets anden sæson tager aktivist og forperson i RAPOLITICS, Manilla Ghafuri, over i værtsrollen.

Vært: Esther Kjeldahl / Manilla Ghafuri

De Kronisk Syge

Sygdom = ungdom. Nej, vel? Ungdom forbindes med fester, uddannelse, venner og spontanitet, ikke hospitaler, medicin og smerter. Så hvordan er du ung, når du samtidig skal forholde dig til en sygdom, der måske aldrig forsvinder?

I podcasten ”De Kronisk Syge” nuancerer vi billedet af, hvordan det er at være ung med en kronisk sygdom. Sammen med forfattere fra den helt nye bog med samme titel dykker vi ned i deres virkelighed. En virkelighed, hvor de skal balancere det at være ung og syg og samtidig skabe deres egen identitet i en verden, der ikke altid forstår.

Vært: Kaya Anna Hertz

Aktion

Programmet hvor vi udforsker vejen fra holdning til handling.

Hvordan går man fra at have en holdning til at sætte handling bag sine ord og sætte et projekt i verden?

I programmet Aktion undersøger vi hvilke holdninger, frustrationer og oplevelser, der giver handlekraft og mod til at starte et projekt. Vi skal høre fortællinger fra unge ildsjæle, der har taget initiativ til at starte et projekt, der skal gøre en forskel i verden. Som lytter bliver du taget med helt ind i maskinrummet, og sammen graver vi ned i hvad der skal til for at skabe forandring.

Lyt til Aktion her eller hvor du hører din podcast!

Vært: Nikolaj Falkenberg-Klok

Den Brogede Vej

Et portrætprogram hvor vi gør op med forestillingerne om den perfekte karrierevej og lader gæsten fortælle den ærlige version. For ingen er perfekt, og ingen livsvej er lige. Heller ikke selvom CV’et ser sådan ud.

Lyt med, når vi bryder med perfektionsidealet og viser at karriere kan være mange ting, og at vejen gennem livet næsten altid er en broget affære.

Lyt til Den Brogede Vej her eller hvor du hører din podcast!

Vært: Anna Bisp Asghari

STATUS

Overalt synes alle at have en holdning eller noget på hjertet. Men hvordan ved man egentlig, at man har en holdning til det som sker? Og hvad var det egentligt der skete?

Det er dét, vi i STATUS forsøger at forstå. Vi gør med andre ord STATUS på den debat – der var – og som kommer til at forme det, der kommer.

Værter: Oliver Anton Lunow Nielsen og Marie Kjær Madsen

Taletid

Taler er vigtige og har et stort potentiale, men det kan være svært at vide, hvordan man gør sig klar til talerstolen. Hvad skal jeg sige, hvordan skal det siges, og hvorfor bliver jeg så nervøs?

I Ungdomsbureauets podcast ’Taletid’ tager værterne Martin Fehr Therkildsen og Louise Fischer-Nielsen lytteren med gennem en række forskellige dele af talekunsten; publikum, argumentation, sprog, improvisation, krop og stemme.

Til hvert program er der besøg af en ung stemme, der har erfaring med at holde taler samt en ekspert, som hjælper med at udfolde programmets tema.

Formålet er at få flere lyttere til at holde taler. For taler er vigtige. Både for den, der holder talen og dem, der lytter – ja, faktisk hele samfundet.

Værter: Martin Fehr Therkildsen og Louise Fischer-Nielsen

Vil du høre mere om vores arbejde med 24syv?

Kontakt projektleder Gunvor Tarp Barkholt

+45 26 58 52 20
gunvor@ungdomsbureauet.dk