Verdensmål i Hænderne

Støtte fra:
Udenrigsministeriet og Danida

Projektetperiode:
​2020-

Verdensmål i Hænderne vil skabe engagement og give unge på erhvervsuddannelser og FGU’er konkrete værktøjer til, hvordan man kan arbejde med udviklingssamarbejde og FN’s verdensmål som ung undervejs og efter endt uddannelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udviklingssamarbejde & FN’s verdensmål medvirker til en positiv udvikling i både verden og i Danmark, men mange af de udfordringer vi står overfor, skal løses af de kommende generationer. Derfor vil vi med projektet her arbejde for at unge får de bedste redskaber og muligheder for at være med til at skabe en direkte forskel for fremtiden.

Verdensmål i Hænderne vil skabe engagement og give unge på erhvervsuddannelser og FGU’er konkrete værktøjer til, hvordan man kan arbejde med udviklingssamarbejde og FN’s verdensmål som ung undervejs og efter endt uddannelse. En hver ny generation er en ny mulighed for at skabe positive forandringer i verden. Målet er, at eleverne oplever meningsfulde, motiverende og bæredygtig læring, der giver dem nye kreative og betydningsfulde oplevelse. I kraft af projektet vil vi dele den opnåede viden og erfaringer der kan styrke andre, i deres arbejde med ungeengagement og sikring af en bæredygtig fremtid.  

Projektet strækker sig over et år, hvor erhvervsuddannelser og FGU’er igennem undervisnings- & workshop forløb arbejder med, hvordan man inkorporer udviklingssamarbejde og FN’s verdensmål i deres egen faglighed. Efterfølgende vil eleverne deltage på festivaler og folkemøder for at dele deres viden, indsigter, engagement og ideer til forandring med andre unge fra hele landet. 

 

Det er vigtigt at unge bliver skaberne af de løsninger, der skal fremme lighed, fred og sikre en mere bæredygtig verden.

Anna Asghari, Direktør i Ungdomsbureauet