MÅLGRUPPE: Kommuner, virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner

VARIGHED:
fra 3 timer

PRIS:
fra 16.000 kr.

Skab bedste rammer til at lade unge tage ordet

At tage ordet er lettere sagt end gjort. Men vores erfaring er at de rigtige rammer kan være med til at give unge demokratisk, retorisk selvtillid og mod til at tage ordet.

Flere unge skal tage ordet og mærke, at deres ord og mening betyder noget. Det er en stor oplevelse at holde en tale – men også at høre en tale. Røst har flere års erfaring med at lave talerskole for unge. Vi kan også hjælpe jer med at skabe jeres egen talerskole

Vi tilbyder derfor rådgivning til organisationer eller kommuner der ønsker at udvikle og afvikle en talerskole eller et talerevent.

Med erfaring fra Røst Talerskole og Røst Festival samt talrige talerarrangementer deler vi ud af dos ‘n’ dont’s og rådgiver i hvad der skal til for at skabe de bedste rammer for at unge kan og vil ordet.

Efter sessionen går du derfra med værktøjer og knowhow til at kunne udvikle og etablere en talerskole hvor unge får tid og lyst til at gå på talerstolen.

Træning i taleskrivning kan tilføjes.

Eksempler på talearrangementer vi har stået bag:

Min. 3 timer = 16.000 kr

Operaen

Glyptoteket

Skamlingsbanken

Fælledparken

Egmont Højskole

Regnbuepladsen

Om RØST

Om RØST: 

Røst er en talerskole for højskoleelever, der kulminerer i en talerfestival. Projektet er et samarbejde mellem Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet hvor vi klæder unge på til at tage ordet og skaber arrangementer som dyrker den klassiske tale.  

 

Det kan være ret grænseoverskridende at stille sig på en talerstol. Også for unge. Med Røst prøver vi at rykke lidt ved den grænse og styrke unges retoriske evner og mod, så de fremover tør tage ordet. Det kan være på højskolen, til familiefrokosten, til generalforsamlingen, til demonstrationen eller til mandagsmødet. Vi hjælper med at finde inspiration til talerne, skabe struktur, arbejde med sproget og øge bevidstheden om kropssprog og stemmeføring. Og vigtigst af alt skaber vi trygge rum, hvor talerne kan møde publikum i gensidig respekt og nysgerrighed.  

 

Vi oplever mange steder en stigende interesse for den gode gammeldags tale og det at stille sig op i en forsamling og sætte ord på følelser, frustrationer og fremtidsdrømme. Det er en evne og kunstart som aldrig går af mode og som kan give taleren et kæmpe kick og publikum et nyt perspektiv. Det har vi set på højskolerne, på vores festivaler, til 1. maj i Fælledparken, til Grundlovsarrangementer, til Folkemødet på Bornholm, på Roskilde Festival og hvor vi ellers har været ude Røst-talere. Og vi glæder os til at se endnu flere unge kaste sig over talekunsten gennem Røst.  

 

Røst blev startet tilbage i 2016 af KØS Museum for kunst i det offentlige rum i samarbejde med Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet. Med Røst har vi udviklet undervisningsforløb på en masse højskoler, skabt en velbesøgt hjemmeside og ikke mindst holdt Røst festivaler hvor flere hundrede unge talere stod på plakaten sammen med navne som Emma Holten, Lea Korsgaard og Kristian Leth. 

Nogle af dem vi har arbejdet med

Book allerede i dag. 

Kontakt organisationsdirektør Christian K. Bay.

Telefon +45 29 85 84 21
Mail christian@ungdomsbureauet.dk 

Christian K. Bay, organisationsdirektør