Specialefestivalen

Projektleder:
Josephine Almind

I samarbejde med:
STATION

Projektetperiode:
​2021-2023

En hyldest til alle landets specialer

Alt for ofte ser vi, at de omkring 26.000 specialer, der hvert år produceres, kun sættes i spil overfor censor og vejleder i et lille lukket kredsløb. Det vil Specialefestivalen gøre op med! 

Specialefestivalen er et samarbejde mellem Ungdomsbureauet og Station – A Student Innovation House som sammen har skabt en platform og en festival, hvor al den viden, der produceres af landets specialestuderende, får et større publikum.

Specialefestivalen vil starte en bevægelse, der skal skabe mere faglig, demokratisk og skabende selvtillid, hvor specialer løftes fra et akademisk bidrag til en potentiel forandringskraft og anerkendes som værdifulde bidrag til forståelsen af samfundet og som potentiale til at forandre verden til det bedre.  

Specialefestivalen vil inspirere unge, der står overfor at skulle vælge retning i deres videre uddannelse. Det kan både være unge fra ungdomsuddannelser, der skal søge ind på en videregående uddannelse, eller unge fra universiteterne, der skal til at vælge retningen for deres speciale, kandidatfag osv.

Og sidst vil specialefestivalen skabe et mere frodigt tværfagligt og -institutionelt universitetsmiljø i et uddannelsesdanmark, der er præget af konkurrence og økonomisk tænkning. Vi skal ikke bare uddanne til arbejdsmarkedet. Vi skal uddanne til samfundet, og derfor vil Specialefestivalen bidrage til samfundet med samarbejde, tværfaglighed og en udfordring af måden, uddannelse tænkes på i Danmark!

Vil du høre mere om Specialefestivalen?

Kontakt projektleder Josephine Almind.

Skriv til josephine@ungdomsbureauet.dk

eller ring på 61 33 34 28