MÅLGRUPPE: Ungdomsuddannelser, organisationer, kommuner, ungdomsskoler 

VARIGHED:
3 timer

PRIS:
fra 12.000 kr.

Den gode, sunde debatform

Med projektet Røst arbejder vi for, at flere unge skal tage ordet og mærke, at deres ord og mening betyder noget. Men vi ved også at det kan være svært at kaste sig ud i debatter, så derfor tilbyder vi nu den sunde debat.

Med ”sund” debat mener vi en rummelig, nuanceret og givende debatkultur, hvor fokus er på læring frem for at vinde. Vi tager afsæt i retorikken og lærer deltagerne om brugen og betydningen af forskellige argumenttyper, mens de også bliver trænet i topisk tænkning og skal reflektere over deres standpunkter for at kunne indgå i en meningsfuld debat – blandt andet ved at have øje for skikke og uskikke i dansk debatkontekst.

Workshoppen involverer en introduktion til retorik, medborgerskab og debatkultur, og den kan – hvis det ønskes – afsluttes med en faciliteret debat mellem eleverne ud fra de emner, der er bragt i spil i workshoppen. Indholdet kan tilpasses det enkelte behov, eksempelvis hvis der er et særligt tema, der skal debatteres og tales ind i.

1,5 timer = 12.000 kr

om RØST

Røst er en talerskole for højskoleelever, der kulminerer i en talerfestival. Projektet er et samarbejde mellem Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet hvor vi klæder unge på til at tage ordet og skaber arrangementer som dyrker den klassiske tale.  

Det kan være ret grænseoverskridende at stille sig på en talerstol. Også for unge. Med Røst prøver vi at rykke lidt ved den grænse og styrke unges retoriske evner og mod, så de fremover tør tage ordet. Det kan være på højskolen, til familiefrokosten, til generalforsamlingen, til demonstrationen eller til mandagsmødet. Vi hjælper med at finde inspiration til talerne, skabe struktur, arbejde med sproget og øge bevidstheden om kropssprog og stemmeføring. Og vigtigst af alt skaber vi trygge rum, hvor talerne kan møde publikum i gensidig respekt og nysgerrighed.  

 

Vi oplever mange steder en stigende interesse for den gode gammeldags tale og det at stille sig op i en forsamling og sætte ord på følelser, frustrationer og fremtidsdrømme. Det er en evne og kunstart som aldrig går af mode og som kan give taleren et kæmpe kick og publikum et nyt perspektiv. Det har vi set på højskolerne, på vores festivaler, til 1. maj i Fælledparken, til Grundlovsarrangementer, til Folkemødet på Bornholm, på Roskilde Festival og hvor vi ellers har været ude Røst-talere. Og vi glæder os til at se endnu flere unge kaste sig over talekunsten gennem Røst.  

 

Røst blev startet tilbage i 2016 af KØS Museum for kunst i det offentlige rum i samarbejde med Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet. Med Røst har vi udviklet undervisningsforløb på en masse højskoler, skabt en velbesøgt hjemmeside og ikke mindst holdt Røst festivaler hvor flere hundrede unge talere stod på plakaten sammen med navne som Emma Holten, Lea Korsgaard og Kristian Leth. 

Book allerede i dag!

Kontakt vores partnerskabsansvarlige Signe Warming

Telefon: 60 48 20 49
Mail signe@ungdomsbureauet.dk 

Signe Warming, Partnerskabsansvarlig