De Pengepressede

Hent

Bogen udkom i august 2020. Den er udgivet med støtte fra Lauritzen Fonden, og kan derfor uddeles GRATIS til enhver, der ønsker den.

Du kan få fingrene i den ved at afhente på Ungdomsbureauets kontor på Slotsgade 2, 5. th 2200 København N.

Skriv til markus@ungdomsbureuaet.dk, hvis du vil have den tilsendt. Modtager betaler for portoen.

De Pengepressede

I De Pengepressede fortæller 20 unge, hvordan det opleves at have ondt i økonomien. Fortællingerne stikker i vidt forskellige retninger fra dyre lån til kriminalitet, fra arbejdsløshed til hjemløshed, fra ludomani til kontanthjælp.

Undersøgelser viser, at op mod 100.000 unge under 30 har gæld og betalingsvanskeligheder. Med bogen her får vi et personligt og unikt indblik i, hvordan det er at være en af dé unge – hvordan det er at være “en af de pengepressede”.

De fortæller ærligt om de årsager og konsekvenser, deres privatøkonomi har og har haft for dem. Og konsekvenserne understreger, hvor vigtig en sund privatøkonomi er for at fungere i andre aspekter af ungdomslivet.

Lektørudtalelse:

20 meget forskellige historier om det tabu det er, at have en dårlig privatøkonomi. Det er en sympatisk udgivelse, der kan hjælpe andre unge og fagfolk omkring dem, til at få et mere nuanceret syn på penge og økonomi.

 

De-serien

De Pengepressede er en del af Ungdomsbureauets bogserie De-serien. Unge med en historie udfolder alt det, der ikke kan forklares i hurtige overskrifter og upersonlige statistikker. “De” tager ordet og nuancerer, hvordan det er at være ung i en bestemt livssituation i Danmark. De-serien åbner døre til samtaler om det komplicerede og svære ved ungdomslivet. Det kræver plads at fortælle og tid at forstå.  

Vil du vide mere om
De Pengepressede?

Hiv fat i projektleder
Markus Kleinbeck

Ring på +45 42 59 60 08
Skriv til markus@ungdomsbureauet.dk

Markus Kleinbeck, Projektleder