De Pengepressede

I Danmark gemmer der sig op mod 100.000 pengepressede unge. Nogle er fanget i dyre forbrugs- og kviklån, mens andre er fanget i spilafhængighed, hvor tab og vind betyder “prøv igen”. Nogle er hæmmet af arbejdsløshed og en dyr husleje, mens andre er havnet på gaden. Nogle er vokset op med en enlig forsørger på kontanthjælp, mens andre sidder fast i moralsk og økonomisk gæld som følge af kriminalitet.

Det er kun et udpluk, for pengepres tager mange former. Her i bogen fortæller 20 unge hver deres historie om at have ondt i økonomien. 

Lektørudtalelse:

20 meget forskellige historier om det tabu det er, at have en dårlig privatøkonomi. Det er en sympatisk udgivelse, der kan hjælpe andre unge og fagfolk omkring dem, til at få et mere nuanceret syn på penge og økonomi.

 

Bogen udkom i august 2020. Den er udgivet med støtte fra Lauritzen Fonden, og kan derfor uddeles GRATIS til enhver, der ønsker den.

Du kan få fingrene i den ved at afhente på Ungdomsbureauets kontor på Slotsgade 2, 5. th 2200 København N.

De Pengepressede er en del af Ungdomsbureauets bogserie De-serien. Hver bog i serien tager fat i en aktuel ungdomstematik, og giver ordet til underrepræsenterede og stigmatiserede unge.

Formålet er at oplyse om, hvordan det er at være ung i den livssituation, som forfatterne beskriver, og at skabe større repræsentation i den offentlige debat om de emner, der vedrører unge selv.

Af andre bøger i De-serien kan nævnes De Anbragte, De Kronisk Syge, De Flygtede og De Frafaldne.

Læs mere om De-serien og vores andre udgivelser på knappen herunder.

Vil du vide mere om
De Pengepressede?

Hiv fat i projektleder
Markus Kleinbeck

Ring på +45 42 59 60 08
Skriv til markus@ungdomsbureauet.dk

Markus Kleinbeck, Projektleder