Future Generations Shaping Future Technology

Projektleder:

Oliver Anton Lunow Nielsen

Støtte fra:
META

Projektetperiode:
​2022-

Future Generations Shaping Future Technology – også blot kaldet Future – er et samarbejde med META, som vil undersøge, hvilken betydning fremtidens Extended-Reality teknologier vil have for demokratiet og samfundet. Lever vi i en simulation eller kommer vi til det? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politikere og civilsamfund har de seneste par år fået større og større fokus på tech-industriens betydning for demokratiet og samfundet. Senest bebudet Regeringen i maj 2022 gennem digitaliseringsstrategien, at vi skal have endnu mere fart på digitaliseringen, og i februar 2022 anmodet Kulturministeren om indsigt i tech-industriens algoritmer. 

De seneste årtier har vist, hvordan internettet og dets afledte nye teknologier indeholder demokratiske potentialer såvel som udfordringer. Samtidig skiftede virksomheden Facebook i 2021 navn til META, og markerede et nyt og større fokus på udviklingen af Extended Reality teknologier – AR, VR og MR – også kaldet metaverset. Men når internettet, socialer medier, blockchain-teknologier, NFT’er mv. fortsat udvikler sig med øget hast, så bliver konsekvensen, at politikere, civilsamfund og borgere halser bagud, når de forsøger at finde svar på gamle spørgsmål.

Gennem den kommende år vil Ungdomsbureauet løbe med tech-industrien, og stille de afgørende spørgsmål, så vi på forkant forholder os til den nye digitale virkelighed, som venter os. Vi vil være til stede på festivaler så som Ungdommens Folkemøde, tage på feltstudie til Silicon Valley og afholde mindre Future Labs. Alt sammen for at skabe banebrydende analyser og forståelser af kommende teknologier, og kick-starte debatten og samtalen omkring fremtidens digitale virkelighed.

Projektet vil løbende udgive mindre rapporter, og kulminerer med en større konference og en podcast-serie.

Billedtekst: Future-projektet deltager på Ungdommens Folkemøde i Valbyparken, september 2022.

1. rapport

Oktober 2022

Vil du høre mere om Future?

Kontakt projektleder Oliver Anton Lunow Nielsen

Ring på +45 51 54 08 12
Skriv på
oliver@ungdomsbureauet.dk